8 april tot en met 7 juli kunnen alle jongvolwassenen (16 tot en met 25 jaar) de Gezondheidsmonitor invullen via http://www.jongerenmonitor.nl. Dit is een groot onderzoek naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongvolwassenen. Samen met alle andere GGD’en zorgt GGD Zaanstreek-Waterland ervoor dat zoveel mogelijk jongvolwassenen de online vragenlijst invullen. Want zo krijgen ze een zo betrouwbaar mogelijk beeld van hoe het met hen gaat. En daardoor kunnen ze gericht beleid ontwikkelen en interventies inzetten.

Eenvoudig meedoen en prijzen winnen

Dus ben of ken jij:

  • een jongvolwassene tussen de 16 en 25 jaar,
  • wonend in de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland of Zaanstad?

Dan hebben ze je hard nodig! Vul de vragenlijst in of breng de vragenlijst bij anderen onder de aandacht.

Iedereen die de vragenlijst invult maakt kans op een van de 600 cadeaubonnen van €25 of op een van de tien cadeaubonnen van €400. Deelnemers zien direct aan het einde van de vragenlijst of ze een prijs hebben gewonnen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 tot 15 minuten en is anoniem.

Het belang van meedoen

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk jongvolwassenen de vragenlijst invullen. Als er te weinig mensen meedoen, zijn de resultaten van het onderzoek niet of minder betrouwbaar.

Met de informatie uit het onderzoek kunnen gemeenten hun beleid beter afstemmen. De resultaten van het onderzoek vormen een belangrijke basis voor de ontwikkeling en invulling van lokaal jeugd- en gezondheidsbeleid. Uit de resultaten kan bijvoorbeeld blijken dat het nodig is om hulp te bieden aan bepaalde groepen jongvolwassenen of extra voorzieningen op te zetten in een gemeente.

Meer weten

Klik hier voor meer informatie over de Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2024.