Begin het nieuwe jaar met een uitdaging en zet uw alcoholgebruik 30 dagen op pauze! Het drinken van alcohol is voor veel mensen een gewoonte. Door tijdelijk geen alcohol te drinken merkt u wat voor een rol alcohol (vaak onbewust) in uw leven speelt. Iedereen kan eraan meedoen: alleen (een afspraak met uzelf) of samen met vrienden, collega’s of familieleden.

Waarom meedoen?

Voor uzelf
Veel deelnemers van vorige jaren gaven aan onbewust een patroon te hebben aangenomen. Het was normaal geworden dat ze elke dag één of meer glazen alcohol  dronken.  58% van hen geeft aan dat zij meer bewust zijn van hun alcoholgebruik. En dat zij bewuster kiezen óf, wanneer en hoeveel ze willen drinken in plaats van te handelen uit gewoonte. Ook heeft een groot deel van de deelnemers positieve lichamelijke veranderingen ervaren. Ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid.

Voorbeeld aan kinderen

Allemaal zijn wij een voorbeeld voor kinderen in Nederland. Kinderen en jongeren hebben zelf geen of weinig ervaring met alcohol. Daarom is het (drink)gedrag van oudersén andere volwassenen in de sociale omgeving voor hen een belangrijk voorbeeld (Trimbos 2020). Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen vanaf 2 jaar al leren dat alcohol anders is dan normaal drinken. Kinderen vanaf 4 jaar beginnen al te begrijpen wanneer alcohol gedronken wordt. Ook hebben kinderen van ouders die drinken een grotere kans om (op jongere leeftijd) te beginnen met drinken en meer te drinken.

Meld u aan voor 1 januari!

Schrijf u in vóór 1 januari op www.IkPas.nl. Hier krijgt u een eigen dashboard met handige functies. Zoals een omgeving waar u een team kunt maken met familie, vrienden of collega’s. U krijgt de IkPas-coach, een forum waar u ervaringen en ideeën kunt uitwisselen en nog veel meer.