Regels Centrum voor Jeugd en Gezin/Centrum Jong

Voor onze medewerkers én cliënten gelden de algemene coronamaatregelen.
Daarnaast blijft het volgende belangrijk:

  • Controleer bij face-to-face-contact vooraf de gezondheidstoestand van het gezin:
    – Heeft uw kind koorts (boven 38°C), last van hoesten, keelpijn? Of van neusverkoudheid (niezen of een loopneus), minder reuk of smaak? Het advies is dan om uw kind te testen op corona (volg hierbij de beslisboom*).  U kunt naar de afspraak komen als de uitslag negatief is.
    Een nieuwe afspraak mag 5 dagen na de start van de klachten ingepland worden (alleen als uw kind 24 uur klachtenvrij is).

*Met deze beslisboom kunt u bepalen of een kind wel of niet naar het consultatiebureau mag: https://www.boink.info/beslisboom

– Voor kinderen onder de 18 jaar gelden geen quarantaine-adviezen meer, tenzij ze klachten hebben.

  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Schud geen handen. Was de handen voor en na elk contact.
  • Alleen een jeugdarts/jeugdverpleegkundige, die geen verkoudheidsklachten (of wel verkouden maar negatief getest), koorts (38,0 C) of benauwdheidsklachten heeft, voert het face-to-face contact uit.

Hielprik en gehoortest

De hielprik en de gehoortest gaan door.

Vaccinaties en afspraken

We laten alle afspraken weer doorgaan. In bepaalde situaties kan het zijn dat het contactmoment telefonisch gaat. De inentingen voor de kinderen gaan gewoon door. De vaccinaties blijven namelijk belangrijk om de bescherming voor de ziektes in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) te houden. Na zo’n vaccinatie is uw kind niet extra bevattelijk voor andere infectieziektes, zoals het coronavirus. Het is belangrijk om inenting van het RVP op tijd te laten gebeuren. GGD Zaanstreek-Waterland doet haar best om dit ook nu zo goed mogelijk te doen.
De afspraak voor de 22-wekenprik voor aanstaande moeders gaat ook door.

Inloopspreekuur

Het inloopspreekuur gaat gewoon door. Alleen maakt u hier nu wel van tevoren een afspraak voor. U kunt hiervoor bellen naar 0299 -74 80 04 (regio Waterland) of 075 – 651 83 40 (Zaanstreek).

Opvoedspreekuur

Het opvoedspreekuur is weer in het Centrum voor Jeugd en Gezin/Centrum Jong.

Opvoedvragen

Misschien loopt u tegen problemen of vragen aan in de opvoeding aan? Weet dan dat u bij de Ouderchat uw vragen kunt stellen aan een jeugdverpleegkundige. U kunt hier van maandag tot en met vrijdag terecht tussen 8.30 en 17.00 uur, op maandag, dinsdag en donderdag ook ’s avonds tot 20.30 uur.

U kunt opvoedvragen ook stellen via de mail aan opvoedvragen@ggdzw.nl.

Vragen over corona?

Voor de actuele informatie over het coronavirus kunt u het beste kijken op www.rijksoverheid.nl. Hier staan ook vragen en antwoorden. Heeft u toch nog vragen over corona? Bel dan het landelijke informatienummer 0800-1351.