Let op: dit is een oud nieuwsbericht. De teststraat in Wormerveer is ondertussen gesloten.

Op 26 maart opende de kinderteststraat in Wormerveer haar deuren. Deze teststraat is specifiek bedoeld voor kinderen t/m 12 jaar en eventueel hun ouders als deze ook getest moeten worden. Voor het testen van een kind wordt 5 minuten ingepland in plaats van de reguliere 3 minuten. Kinderen kunnen ook nog steeds getest worden in Purmerend. Jongeren en volwassenen kunnen terecht in de teststraten in Purmerend en Zaandam.

Als ouder/verzorger maakt u een afspraak voor een kind via het landelijke nummer 0800 – 1202. Dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Het landelijk callcenter plant kinderen t/mt 12 jaar in op ‘kinderlocaties’. Als een kind onder de 12 jaar samen met ouders ingepland moet worden, komt er voor het hele gezin een afspraak op de ‘kinderlocatie’.
De extra ingeplande tijd gebruiken de medewerkers om kinderen indien nodig gerust te stellen. Kinderen vanaf 7 jaar vragen ze daarnaast of hij/zij begrijpt wat de test inhoudt. Ze krijgen uitleg als dat nodig is. Verder ontvangen alle kinderen na de test een dapperheidsdiploma. Als een kind echt niet wil, oefenen de medewerkers geen druk uit om de test toch te ondergaan.