Maandag 17 mei is De Internationale Dag tegen LHBTI-fobie. We vragen deze dag extra aandacht voor LHBTI’ers (lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseksuele personen). Iedereen moet zich namelijk geaccepteerd en veilig kunnen voelen, ongeacht geslacht, seksuele voorkeur of afkomst.

Regenboogvlag

Bij de GGD-locatie aan het Vurehout in Zaandam wappert de regenboogvlag. Hiermee laat de GGD zien dat we er zijn voor álle inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland.

Praten over LHBTI

Ben je LHBTI (lesbisch, homo, bi, transgender of een intersekse persoon) of twijfel je hierover? Worstel je met je geaardheid, acceptatie of coming out? Maak een afspraak bij het sense-spreekuur om je vragen te bespreken. Ervaar je discriminatie? Meld dit Bureau Discriminatiezaken.

Activiteiten en meer lezen

Purmerend en Zaanstad zijn regenbooggemeenten. Zij organiseren activiteiten die de acceptatie en het welzijn van de LHBTI-groep stimuleren. Regionale LHBT-activiteiten zoals de Zaanpride in juni vind op De Zaanse Regenboog en Agenda Zaanstreek. Betrouwbare informatie over LHBTI lees je op de website van Sense.