Veilig Thuis heeft de afgelopen week alleen al in de avonduren meer dan 200 keer gechat met mensen die advies vroegen over huiselijk geweld en kindermishandeling. Tijdens de avondklok is de chat van Veilig Thuis tot 10 uur ’s avonds open.

Normaal is de chat tijdens werkdagen open van 9 tot 17 uur. Dan is het aantal chats ongeveer 350. De afgelopen week waren er zo’n 550 chatgesprekken met een medewerker van Veilig Thuis. Het Landelijk Netwerk Veilig Thuis denkt dat het verruimen van de openingstijden voorziet in een behoefte.
Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen chatten met een medewerker van Veilig Thuis. In ieder geval tot en met 9 februari tot 10 uur ’s avonds. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Toegestaan huis te verlaten

Is er geweld bij jou thuis tijdens de avondklok? Bel bij direct gevaar altijd 112 en ga als het nodig is je huis uit. Je mag ook naar iemand anders toe gaan. Dit mag ook als je je thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of je naar iemand toe kan, het liefst bij jou in de buurt. Je mag dan je huis uit en je krijg geen boete.

Wil je praten of jouw situatie? Of wil je advies over wat je kan doen? Neem dan contact op met Veilig Thuis. Dat kan ook anoniem.

Bel: 0800-2000
Of ga naar de chat via https://www.veiligthuiszw.nl/