Gezond sporten begint bij een gezonde sportomgeving. En dus bij een gezonde club! Sport heeft een belangrijke rol in het activeren van een gezonde leefstijl en jouw club kan hieraan bijdragen! Hoe? Met een sportkantine waar je lekker en gezond kunt eten en drinken en waar weinig of geen alcohol wordt gedronken. En met een terrein waar je geen last hebt van rook.

Dat klinkt als een goed idee toch, maar de weg hier naartoe brengt vaak vragen met zich mee. Daarom komt er een online inspiratiesessie op 18 februari over de Gezonde Sportomgeving. Deze sessie is voor bestuurders, medewerkers en andere geïnteresseerden binnen een sportvereniging die graag aan de slag gaan met de gezonde sportomgeving. In deze sessie leggen NOC*NSF, Team:Fit en GGD Zaanstreek-Waterland uit waarom een gezonde sportomgeving belangrijk is. En laten we zien hoe je hiervoor kunt zorgen en wat het de club en de leden oplevert. Ook kun je ideeën uitwisselen met andere verenigingen.

Wil jij ook een gezonde(re) sportomgeving bij jouw vereniging? Meld je dan aan vóór 15 februari via het aanmeldformulier. En geef met jouw club het gezonde voorbeeld aan jong en oud!