Mijn kind luistert niet naar wat ik zeg, wat moet ik doen? Of mijn kind wil niet avondeten, hoe moet ik dit aanpakken? Ik merk dat de scheiding effect heeft op ons kind, hoe ga ik hier mee om? Hoe ga ik met mijn puber om? Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind zijn grenzen voldoende aan kan geven? We kunnen allemaal als ouder wel eens advies gebruiken voor een opvoedsituatie. Uiteraard kun je hier met familie, vrienden of kennissen over praten. Maar weet dat je ook bij de Jeugdgezondheid van GGD Zaanstreek-Waterland terecht kunt!

We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

 • Kom je op het consultatiebureau? Dan kun je je vraag altijd stellen aan de jeugdverpleegkundige. Maar je kunt ook een afspraak maken voor het inloopspreekuur om daar je vraag te stellen.
 • Op maandag tot en met vrijdag kun je tussen 13.00 en 17.00 uur bellen met pedagogisch adviseur op 0299-748004 (regio Waterland) of 075-6518340 (Zaanstreek).
 • Mail je vraag naar opvoedvragen@ggdzw.nl.
 • Je kunt ook altijd online je vraag stellen aan een pedagogisch adviseur.
 • Of maak een afspraak op het opvoedspreekuur. Hier spreek je met een van onze pedagogisch adviseurs (opvoeddeskundigen). Die kan je advies en ondersteuning geven. Eventueel kunnen er meerdere gesprekken volgen.
 • Je kunt 7 dagen per week chatten met een jeugdverpleegkundige:
  Ouders van 0-5 jarigen bereiken de chat van 08.30 tot 18.00 uur via: ouderchat.nl. Avonden tussen 18.00 tot 22.00 uur en in de weekenden van 08.30 tot 22.00 uur via: www.groeigids.nl/ouderchat.
  Ouders van 6-18 jarigen bereiken de chat van 18.00 tot 22.00 uur en in de weekenden via: groeigids.nl/ouderchat.
 • Op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin/Centrum Jong staat veel opvoedinformatie. Kijk op cjgzw.nl voor de website in jouw gemeente.

Kortom, je hoeft niet met je opvoedvragen rond te blijven lopen. Je kunt ook hiermee bij ons terecht!