Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes is zaterdag van start gegaan. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. Dit jaar heeft de campagne in Nederland als thema “Veilig, overal en altijd”. Geweld tegen vrouwen vindt namelijk niet alleen achter de voordeur plaats. Ook op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, of in het openbaar vervoer. Vrouwen moeten zich overal en altijd veilig kunnen voelen.
Jij kunt helpen, door niet weg te kijken als je iets ziet gebeuren. Word medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes in hun dagelijks leven. Kijk op www.orangetheworld.nl voor meer info en onderteken de # medestander pledge.

Wereldwijd heeft 1 op de 3 vrouwen te maken met fysiek, psychisch en/of seksueel geweld. 73 procent van de Nederlandse vrouwen heeft seksuele intimidatie meegemaakt, en 1 op de 5 vrouwen krijgt te maken met partnergeweld. Intiem partnergeweld is de meest voorkomende vorm van geweld. Heb jij zelf te maken met huiselijk geweld, of maak jij je zorgen om iemand in jouw omgeving? Kijk op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl wat je kunt doen, of bel (anoniem) met Veilig Thuis Zaanstreek-Waterland via 0800-2000.