Jonge inwoners van 22 tot 35 jaar in de regio Zaanstreek-Waterland hebben de meeste stress, vergeleken met oudere leeftijdsgroepen. Dat blijkt uit het panelonderzoek dat de GGD hield naar stress en energie.

Opvallend is bijvoorbeeld dat ruim een derde van de panelleden nooit professionele hulp zou inschakelen om stress aan te pakken. Wat hen energie geeft zijn onder meer: vakantie, uitjes, groen, natuur en sociale contacten.

Benieuwd naar meer informatie over wat de ondervraagden de meeste stress bezorgt, hoe zij hier mee omgaan of welke tips zij geven om meer energie te krijgen? Lees meer in de factsheet Stress en Energie.

Over het panelonderzoek

Alle acht gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland zijn in dit onderzoek vertegenwoordigd. In totaal hebben 1001 panelleden de vragenlijst ingevuld. De leeftijd van de deelnemers lag tussen 22 en 83 jaar. Vooral vrouwen en hoger opgeleiden deden mee aan het onderzoek. De resultaten zijn daarom niet zomaar te vertalen naar de (gemiddelde) mening van de inwoner van de regio. Ze geven wel een indicatie.

Aanmelden

Vindt u het leuk om drie keer per jaar je mening te geven over gezondheid, veiligheid en andere maatschappelijke onderwerpen? Word lid van het panel! U kunt zich aanmelden op www.ggdzw.nl/panel.