Op 21 oktober jl. kwam de landelijke jongerengezant Naima Azough, van Sociaal Werk Nederland, bij Straathoekwerk praten met wethouder Songül Mutluer, jongeren, jongerenwerkers en onze Straathoekwerkers. De uitkomsten van dit gesprek neemt ze mee naar Dag van het Jongerenwerk en het congres op 29 november in Rotterdam.

Tijdens het gesprek kaartte Naima aan wat de jongeren later anders zouden doen als zij zelf kinderen hebben. Wat heb je aan een jongerenwerker en wat moet die wel en niet doen? Moeten jongerenwerkers op straat in gesprek of is een eigen ruimte (in een buurthuis) belangrijk? Hoe nodig heb je als jongeren een rolmodel of vertrouwenspersoon?
Uit het gesprek bleek dat jongeren in Zaanstad graag een plek willen waar ze met elkaar en zonder ouders kunnen praten. Jongeren missen ook passende huisvesting en spraken over problemen met financiën. Zij gaven aan dat de professionals op straat hun eerste aanspreekpunt zijn om hun problemen aan te kaarten.

De medewerkers van Straathoekwerk vertelden over hun werk op straat, school, in de buurt; rond schulden en burgerschap.
De wethouder kreeg tijdens dit gesprek goed inzicht wat er allemaal speelt en wat mogelijk anders kan.

Kijk voor meer informatie op: https://www.sociaalwerknederland.nl/thema/jeugd-opvoeding/nieuws/7191-derde-dialoogsessie-jongerengezant-naima-azough-praat-in-zaanstad-met-jongeren-wethouders-en-jongerenwerkers