Gemeente Zaanstad, GGD Zaanstreek-Waterland en Sportbedrijf Zaanstad starten preventiecampagne Veilig Sportklimaat Zaanstad.

Gemeente Zaanstad, GGD Zaanstreek-Waterland en Sportbedrijf Zaanstad zetten zich in voor een veilig sportklimaat. De campagne: “Jij bent Goed Bezig” maakt gedrag bespreekbaar en biedt een meldpunt voor een veilig sportklimaat.

Het streven is een sportklimaat waarin iedereen de verbindende kracht en het plezier van sport ervaart. Een sportklimaat waarin duidelijk is wat (on)wenselijk of (on)sportief gedrag is en waar sporters, vrijwilligers en bezoekers zich veilig voelen. Met de nadruk op een positief en veilig sportklimaat, waarin ontoelaatbaar gedrag bespreekbaar is en samen kan worden aangepakt.

‘Alles is Bespreekbaar’ is het wenselijke sportklimaat. Dit thema wordt kracht bijgezet met het centrale meldpunt veiligsportklimaatzaanstad@ggdzw.nl en ondersteund met de campagne ‘Jij Bent Goed Bezig’ waarin iedereen een spiegel wordt voorgehouden en goed gedrag wordt beloond.

Meer lezen over Veilig Sportklimaat