Vanaf 1 juni 08.00 uur kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, een afspraak maken voor een test. Het streven is dat u binnen 48 uur gebeld wordt over de uitslag. Op dit moment is er echter enige vertraging in het doorgeven van de uitslagen. Er wordt met man en macht gewerkt om de uitslagen zo spoedig mogelijk door te geven. Is er langer dan 48 uur geleden een coronatest bij u afgenomen en heeft u nog geen uitslag? Wij verzoeken u vriendelijk nog even geduld te hebben. Bellen naar het landelijk coronatest afsprakennummer met vragen over de uitslag, is een van de oorzaken dat de telefoonlijn overbelast raakt. Alvast vriendelijk dank voor uw geduld.

Coronatest

Sinds 1 juni 08.00 uur kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Afspraken voor kinderen tussen de 0 tot en met 11 jaar kunt u alleen maken bij de regionale GGD. In Zaanstreek-Waterland belt u hiervoor naar 075 6518 320. Beide nummers zijn zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

Meer informatie

Op www.rijksoverheid.nl/coronatest is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Voor Nederlanders die geen testafspraak willen maken maar andere vragen willen stellen over het coronavirus blijft het publieksinformatienummer 0800 1351 beschikbaar. Veel informatie is ook te vinden op rijksoverheid.nl/coronavirus