Op woensdag 19 juni 2024 organiseert GGD IJsselland van 19.30 – 20.30 uur het gratis webinar ‘Jongeren online #hoedan?’ voor ouders van kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Ook ouders in de regio Zaanstreek-Waterland kunnen hieraan deelnemen.

Aanmelden kan via: Webinar ‘Jongeren online #hoedan?’

Sociale media is niet meer weg te denken uit het leven van veel jongeren (en uit dat van ouders…). Dat kan fijn zijn voor jongeren, maar soms ook leiden tot problemen of zorgen van ouders en het kan zelfs gevolgen hebben voor de sfeer in huis. Want wat als uw kind niet meer goed slaapt omdat het tot laat filmpjes op TikTok kijkt? Waarom leggen ze die telefoon niet gewoon weg? Wie zijn die online vrienden? Hoe voorkom je die ruzies hierover thuis? Of als uw kind niet meer naar school durft vanwege pesterijen online (cyberpesten)? Of bij al dat gedoe in die Whatsapp groepen? Wat weet u als ouder zelf eigenlijk van de beïnvloeding van sociale media? Kortom, hoe doe je dat: opvoeden online?

Jeugdarts Ilse Bel en mediapedagoog Jacqueline Kleijer vertellen vanuit hun eigen professionele ervaring over dit onderwerp. U krijgt duidelijke uitleg en direct in te zetten handvatten. Tijdens dit webinar kunt u uiteraard ook vragen stellen (dat mag ook anoniem).

Ouders die eerder deze informatie kregen zeiden hierover: “Iedereen zou dit moeten weten!”