Elk jaar sterven er wereldwijd veel mensen aan de gevolgen van roken, maar ook de meerokers zijn niet veilig. Daarom heeft de World Health Organization (WHO) de Wereld Niet Roken Dag in het leven geroepen. Op 31 mei geven we met zijn allen extra aandacht aan de gevaren van roken én moedigen we rokers aan om te stoppen met roken.

Rookt u? Of heeft u familieleden of vrienden die roken? En wilt u stoppen met roken of anderen helpen? Het kan lastig zijn om dat alleen te doen. Op onze website vindt u alle soorten stoppen-met-roken hulp in regio Zaanstreek-Waterland én een handige flyer. Neem een kijkje en ontdek welke hulp bij u past! Landelijk aanbod vindt u op www.ikstopnu.nl.

Ook willen we graag dat kinderen niet beginnen met roken. Rookvrije speelplekken horen daarbij. Daarom zijn we samen met de gemeenten hard op weg om alle speelplekken in Zaanstreek-Waterland rookvrij te maken. Samen beschermen we opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en maken we rookvrij opgroeien vanzelfsprekend.

Het succes van de rookvrije speeltuinen bouwen we graag uit. Wilt u een plein, buurthuis, sportvereniging of andere plek in uw buurt rookvrij maken? Laat het weten via gb@ggdzw.nl.