Van 4 tot en met 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Week. Tijdens deze week vragen we samen met 113 en alle andere partners extra aandacht voor suïcidepreventie. Dat doen we niet zomaar: in 2022 maakten 1916 mensen een einde aan hun leven, gemiddeld 5 per dag.

Suïcide raakt ons allemaal. Je kunt zelf te maken krijgen met suïcidale gedachten of iemand tegenkomen in je omgeving die hiermee worstelt. Door aandacht te hebben voor elkaar én suïcide bespreekbaar te maken, kunnen we suïcide helpen voorkomen.

Dit jaar is het thema van de Wereld Suïcide Preventie Week Suïcide raakt ons allemaal | Ik help mee. Help je mee met het onderwerp bespreekbaar te maken? Op samenmindersuicide.nl vind je een digitaal frame, waarin je een foto van jezelf kunt oploaden om te delen op je social media. Kijk op samenmindersuicide.nl wat jij nog meer kunt doen om suïcide te helpen voorkomen.  

GGD Zaanstreek-Waterland biedt met het Team Suïcidepreventie zorg aan mensen met suïcidale gedachten, en zorg aan nabestaanden, naasten en betrokkenen bij een suïcide in onze regio. Wij helpen ook met de verwerking van rouw voor groepen, zoals schoolklassen, sportverenigingen en vriendengroepen.

Heeft u behoefte aan ondersteuning of een gesprek? Neem gerust contact op met ons team. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur op telefoonnummer: 075-6518380

Team Suïcidepreventie is onderdeel van het Meldpunt & Advies Bijzondere Zorg (MABZ)