Korfbalvereniging GG / ijskoud de beste (voorheen Groengeel) kreeg op 11 januari als eerste in de regio het zilveren certificaat voor haar gezonde kantine. Wethouder Kees van Waaijen van de gemeente Wormerland, deelde het certificaat en bijbehorende vaantje uit. De kantine van de korfballers biedt nu gezonde keuzes voor al het standaard aanbod aan eten en drinken.
Naast het standaard aanbod biedt de kantine nu ook alcoholvrij bier, sport- en frisdranken zonder suiker en fruit. Ook wordt water drinken aangemoedigd. “Deze stap paste prima bij duurzaamheid, groen, bewustwording en leaguewaardigheid. Hier is onze vereniging veel mee bezig,” vertelt bestuurslid Judith Kapitein. “We besloten daarom niveau brons over te slaan en meteen te gaan voor het zilveren certificaat.”

Mooi resultaat

Wethouder Kees van Waaijen reikte de prijs graag uit. “Een gezonde omgeving die uitnodigt tot de gezonde keuze is een belangrijk speerpunt binnen onze gemeente Wormerland en van onze regionale aanpak Gezond Opgroeien. Een prachtig initiatief met een mooi resultaat. Ik hoop dat ook andere verenigingen nu hiermee aan de slag gaan.” De gemeente werkt samen met GGD Zaanstreek-Waterland en buurgemeenten om meer verenigingen enthousiast te maken vor een gezondere sportkantine.

Ondersteuning van Team Fit

In 2019 kreeg de korfbalvereniging ondersteuning van Team:Fit, onderdeel van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Deze organisatie helpt sportkantines om gezondere keuzes aan te bieden. De kantinemedewerkers gingen daardoor bewuster om met ingrediënten, de manier van uitstallen en het aanbieden van water. Team:Fit kan ook bedrijven, speeltuinen en buurtcentra helpen met een gezonder aanbod.