Waarom is het aantrekkelijk om als jeugdarts bij GGD Zaanstreek-Waterland te werken? Bekijk de vlog die Vionne maakte over haar werk bij ons als jeugdarts.

Erkende opleidingsinstelling

GGD Zaanstreek-Waterland is al jaren een erkende opleidingsinstelling en leidt artsen op tot specialisten Maatschappij & Gezondheid. Bij ons kun je zowel de eerste als de tweede fase tot arts M&G binnen de Jeugdgezondheidzorg volgen. We vinden het belangrijk dat de AIOS genoeg ruimte krijgt om naast de uitvoerende werkzaamheden (verdiepende) opdrachten uit te voeren die het sociaal domein raken en die liggen in het interessegebied van de AIOS.
Door te werken volgens de kwaliteitscyclus van KOERS zorgen we dat de kwaliteit van de onze organisatie voortdurend wordt getoetst en krijgen we input om daar waar nodig verbeteringen door te voeren. Hierdoor blijven we een goede en veilige leeromgeving.

Dynamische leeromgeving

GGD Zaanstreek-Waterland is een middelgrote GGD en verzorgt de Jeugdgezondheid (JGZ) voor jeugdigen van 0-18 jaar in de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad. De JGZ heeft circa 300 medewerkers die werken vanuit 17 locaties in de regio. Dat wij een middelgrote GGD zijn, heeft veel voordelen. Je werkt in een klein team en kent toch snel alle collega-artsen van de GGD. De samenwerking met de teammanagers verloopt zo dat er genoeg ruimte is om ook GGD-brede zaken aan te pakken die gelijk in het werkveld terecht kunnen komen.
Kortom, een leuke en dynamische leeromgeving in een organisatie die volop in beweging is.

Ontwikkelingen werkveld

GGD Zaanstreek-Waterland staat voor de uitdagende opdracht van taakherschikking in de publieke gezondheid. Wij zijn vergevorderd met de invoering van de werkwijze Pluis niet Pluis. Tevens wordt het Landelijk Professioneel Kader steeds meer onderdeel van de dagelijkse praktijk. GGD Zaanstreek-Waterland is niet alleen opleidingsinstelling voor artsen, maar ook voor verpleegkundig specialisten. Wij volgen de landelijke ontwikkeling van het versterken van de rol van de artsen M&G binnen de publieke gezondheidszorg.

Interesse?

Op dit moment zijn er 2 opleiders binnen de Jeugdgezondheidszorg, die samen 1e fase en 2e fase AIOS begeleiden. Je kunt altijd een keer mee kijken op een van onze locaties. Voor vragen kun je contact opnemen met de Hoofdopleider arts M&G Esther Batelaan via 06-83523240 of ebatelaan@ggdzw.nl

Wil je in aanmerking komen voor een opleidingsplaats bij ons? Solliciteer dan  via www.artsmg.nl. Je kunt dan GGD Zaanstreek-Waterland aangeven als gewenste opleidingsinstelling.