Wat houdt je werk in?

Ik ben gastvrouw van het consultatiebureau. Zo begroet ik de ouders en zorg ervoor dat ze zich op hun gemak voelen. De kinderen meet en weeg ik en het resultaat zet ik in hun digitaal kinddossier. Kinderen vinden het soms spannend en ik probeer ze dan gerust te stellen.
De ouders van jonge kinderen krijgen op het consultatiebureau de volgende afspraak. Ik plan deze samen met hen.
Verder hou ik de wachtruimte op orde. Ik maak bijvoorbeeld de aankleedkussens en het speelgoed na het spreekuur schoon. Ik zorg ervoor dat de ruimte gezellig en veilig is voor ouders en kinderen.
Ik maak deel uit van het consultatiebureau team en wissel regelmatig informatie uit met jeugdarts en jeugdverpleegkundige.

Wat maakt je werk zo leuk/interessant?

Het contact met ouders en kinderen maakt het werk boeiend en elke dag anders. Door het contact met de ouders kun je ervoor zorgen dat ze zich welkom voelen op het consultatiebureau.
Elk kind is anders en reageert op het consultatiebureau bezoek op zijn of haar manier. Het is de kunst om het voor iedereen zo fijn mogelijk te maken. Vooral bij peuters kan dit een uitdaging zijn, maar de voldoening als het lukt voelt goed.

Waarom werk je graag bij onze GGD?

Ik werk graag bij GGD Zaanstreek-Waterland, omdat het een dynamische organisatie is. Er gebeurt veel en veranderingen zijn nooit ver weg. Je hebt veel collega’s, maar werkt wel binnen een team.
Ik vind dat je veel informatie tot je kunt nemen en zo word je onderdeel van de GGD. Het is een organisatie met veel afdelingen en mogelijkheden. En een organisatie, die waar het mogelijk is, zijn personeel ondersteunt is mijn ervaring. Kortom, ‘never a dull moment’ in een collegiale omgeving.