Wat houdt je werk in?

Het werk als pedagogisch adviseur bij de GGD is erg divers. Ik voer opvoedgesprekken met ouders van kinderen tot 18 jaar. Hierdoor kom ik steeds met verschillende onderwerpen in aanraking. Wat ik hieraan ook erg leuk vind, is dat alle gezinnen anders zijn en ik hier ook weer veel van leer.
Voor een gesprek staat minimaal 45 minuten. Ik heb echt tijd om er achter te komen hoe een gezin is en wat belangrijk voor hen is. De onderwerpen van een gesprek zijn heel divers. Enkele veel voorkomende onderwerpen zijn: emotieregulatie, peutervragen, vragen over zelfbeeld en zelfvertrouwen en vragen over de puberteit.
Verder doe ik huisbezoeken, heb ik contact met kinderdagverblijven en scholen en doe ik observaties bij jonge kinderen. Tot slot zie ik ouders bij groepsbijeenkomsten en cursussen. Dit vind ik heel leuk om te doen, omdat je met elkaar in gesprek gaat over opvoeding. Ouders merken dan dat zij niet de enigen zijn met vragen en onzekerheden over het opvoeden van kinderen.

Wat maakt je werk zo leuk/interessant?

Vooral de diversiteit van het werk is iets wat mij erg aanspreekt. De meeste dagen zien er anders uit en hierdoor blijft het werk uitdagend. Verder past de vrijheid die het werk met zich meebrengt bij mij. Naast de vaste spreekuren en overleggen, is er veel vrijheid om je agenda in te plannen en verschillende afspraken te maken. Ik werk graag met mensen en vind het leuk dat je contact hebt met mensen uit verschillende culturen, met verschillende meningen en een inspirerende kijk op het leven.

Waarom werk je graag bij onze GGD?

GGD Zaanstreek-Waterland is een grote organisatie, dit biedt veel kansen. Ze houden rekening met de interesses en behoeften van de pedagogisch adviseur. Ik vind de eerste 1000 dagen van een kind (van conceptie tot peuter) bijvoorbeeld fascinerend. Samen met mijn manager heb ik gekeken hoe we aan deze interesse gehoor kunnen geven. Nu houd ik mij bij bezig met themabijeenkomsten voor groepen vrouwen die net moeder geworden zijn. Persoonlijk vind ik dit een belangrijke doelgroep, omdat er zoveel verandert als je (opnieuw) moeder wordt.
Daarnaast zijn er veel kansen om een opleiding of cursus te volgen. Tot slot werk ik graag samen met mijn collega pedagogen uit de hele regio. We maken veel gebruik van de verschillende expertises door overleg of verdiepingsbijeenkomsten. Ik voel mij ontzettend thuis in dit warme team.