Vandaag start de Week van de Teek (t/m 29 april). De GGD en veel andere organisaties besteden dan extra aandacht aan voorlichting over de risico’s, bescherming en hoe te handelen als een teek u heeft gebeten. Meestal is een tekenbeet onschuldig, maar kan u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. Er zijn eenvoudige maatregelen om dat te voorkomen.

Zodra de temperatuur stijgt, trekken we er op uit en spelen onze kinderen meer buiten. De jassen gaan uit en blote benen en armen komen te voorschijn. Maar ook teken worden actief als het warmer wordt. Teken komen in het hele land voor, in bos, park, hei, duinen of in de tuin. Ze zitten in de buurt van bomen of struiken, in hoog gras of tussen dode bladeren.
Wees dus alert als u of uw kinderen hier zijn geweest. Bent u ‘in het groen geweest’, controleer dan altijd op tekenbeten.
Insmeren met een middel dat DEET bevat kan beschermen tegen tekenbeten.

En heeft u een teken gesignaleerd of heeft u een tekenbeet? Dan kunt u dit melden op https://www.tekenradar.nl/. Daar kunt u ook zien waar teken voorkomen.

Deze week plaatsen we op onze Facebookpagina allerlei tips en filmpjes over dit onderwerp.

Kijk voor meer informatie op: