De aardbevingen hebben in Turkije en in Syrië heel veel slachtoffers gemaakt. Volwassenen en kinderen met dierbaren in Turkije of Syrië maken zich zorgen of hebben verdriet. Hoe ga je als onderwijsprofessional op de basis- en voorgezet onderwijs om met verdriet, angst en onrust bij kinderen over ingrijpende gebeurtenissen? We geven hier enkele tips.

Tips NJI

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) heeft tips hoe je met leerlingen over ingrijpende gebeurtenissen praat.

Protocollen verdriet & rouw

In het protocol ‘Verdriet en rouw op school’ staat aangegeven welke aspecten een rol spelen bij rouwverwerking bij kinderen. De GGD heeft protocollen voor de kindercentra, basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Themakoffers ‘Leven en omgaan met de dood’

De GGD heeft ook themakoffers  ‘Leven en omgaan met de dood’. We stellen de themakoffer  op maat samen. Het bevat materialen waarmee u het thema ‘verdriet & rouw’ bespreekbaar kunt maken bij de leerlingen. Neem voor het lenen van de themakoffer contact op met het Cursusbureau via het telefoonnummer: 075 – 651 83 40.

Ondersteuning GGD Zaanstreek-Waterland voor ouders

Ouders kunnen bij Jeugdgezondheidszorg altijd terecht voor advies en ondersteuning rond de opvoeding van hun kind(eren) van 0 tot 18 jaar.
Dit kan bijvoorbeeld door:

  • online een vraag te stellen,
  • op werkdagen tussen 13.00- 17.00 te bellen met een van onze pedagogisch adviseurs,
  • een afspraak te maken voor het inloopspreekuur
  • een persoonlijke afspraak met een jeugdverpleegkundge te maken.

Kijk voor meer informatie hierover op onze website.