Update 14 augustus:

De temperatuur daalt daarom stopt het Nationaal Hitteplan zaterdagochtend 15 augustus voor het hele land. Het RIVM trekt ook de SMOG waarschuwing in.

6 augustus

Het Nationaal Hitteplan is geactiveerd. Deze week en volgende week krijgt ons land te maken met een aantal warme tot zeer warme dagen, waarbij de temperatuur oploopt tot waarden boven de 30 graden in een groot deel van het land. U kunt maatregelen nemen om overlast door hitte te beperken voor u en mensen in uw omgeving. Blijf daarbij letten op de hygiënemaatregelen die helpen verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er is grote overlap in de groep mensen die extra risico loopt bij hitte en bij het krijgen van COVID 19. Bekijk onze hitte-adviezen.

Ook geldt een SMOG waarschuwing voor het gehele land. Vooral mensen met chronische aandoeningen aan longen, hart en vaten kunnen (ergere) klachten krijgen als sprake is van smog. Daarnaast is het risico op effecten verhoogd bij ouderen, kinderen en mensen die een zware inspanning leveren. Het RIVM adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken. Bekijk ook de website van het RIVM voor veelgestelde vragen over SMOG en actuele berichtgeving over hitte en smog.