Nieuwsbrief Jeugd 0-4 maart 2023

GGD Zaanstreek WaterlandGGD Zaanstreek Waterland

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

 

GGD Zaanstreek Waterland

  |  online weergeven
jaargang 4 | nummer 2 | MAART 2023
Inleiding
Nu de temperaturen weer omhoog gaan spelen kinderen meer en langer buiten. Daarom in deze editie aandacht voor de eisen, die de Wet kinderopvang stelt aan de buitenruimtes van kindercentra.
Wat moet er in het klachtenjaarverslag kindcentra staan, voor wanneer moet dat ingestuurd worden en waarheen? U lees dat in dit nummer. 

18 maart is het de dag van de slaap. Daarom hebben we een artikel over slapen; waarom het belangrijk is om goed te slapen en of de kinderen in onze regio goed slapen.                 
Tot slot bieden wij u de mogelijkheid om het webinar van Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en kinderopvang ‘Taalrijke omgeving stimuleren’ terug te kijken. Hierin deelden 3 sprekers kennis, tips en inspiratie over hoe je een taalrijke omgeving in je dagelijkse activiteiten in kunt passen. 

Veel leesplezier!

 
Eisen aan de buitenruimte kinderopvang

Het weer wordt beter, de temperaturen gaan weer omhoog. Dus kinderen gaan daarom weer meer en langer buitenspelen. Voor ons een reden om de eisen, die de Wet kinderopvang stelt aan de buitenruimtes van kindercentra, onder de aandacht te brengen. 
 
» Lees verder
 
 
 
Jaarverslag klachten kindcentra opsturen vóór 1 juni
Heeft u als houder van een kindercentrum  in 2022 klachten ontvangen? Weet dan dat u deze vóór 1 juni 2023 in een jaarverslag klachten moet melden en stuur dit verslag vóór 1 juni 2023 op naar inspectie@ggdzw.nl.
 
» Lees verder
 
 
 
Goed geslapen?

Zaterdag 18 maart is de internationale dag van de slaap. We hebben slaap hard nodig om goed te functioneren. Voor kleine kinderen is goed slapen extra belangrijk, omdat het lichaam en de hersenen volop in ontwikkeling zijn. Uit onderzoek blijkt dat tussen de 85 tot 88% van de kinderen in Zaanstreek-Waterland tussen 0 en 4 jaar goed slaapt.
 
» Lees verder
 
 
 
Hoe zorg je voor een taalrijke omgeving? Bekijk het webinar.
Een taalrijke omgeving is nodig voor kinderen om met gelijke kansen te kunnen starten in het basisonderwijs. In het webinar van Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en kinderopvang ‘Taalrijke omgeving stimuleren’ eind januari deelden 3 sprekers kennis, tips en inspiratie over hoe je een taalrijke omgeving in je dagelijkse activiteiten in kunt passen. Heb je het gemist? Lees meer en kijk het terug.
 
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl

Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie

Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Claudia Ris (Communicatie)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
Jantje Kunze (Toezicht)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)

 

Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Naomi Albrecht (JOGG-Zaanstad)
Sarah Prins (Veilig Thuis)

 
E-mail opties