Nieuwsbrief Jeugd 12-18 mei 2023

GGD Zaanstreek WaterlandGGD Zaanstreek Waterland

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

 

GGD Zaanstreek Waterland

Korte teaser voor deze e-mail

  |  online weergeven

jaargang 4 | nummer 3 | [date:nl|MMMM yyyy|now]
 
Inleiding
In dit nummer kunt u informatie lezen over het programma Schoolmaaltijden, waarmee het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis ervoor willen zorgen dat kinderen geen honger meer hebben op school. 

We vragen uw aandacht voor Wereld Niet Roken Dag op 31 mei. 

Ook zit jaar zetten we weer in op de ‘Zomer van NIX’. In deze editie leest u wat u hier in kunt betekenen. 

Dit is het laatste nummer vóór de zomervakantie. De redactie wenst u een hele fijne tijd toe!
Veel leesplezier.

 
Subsidie Schoolmaaltijden 

Elk kind verdient het om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Daarom werkt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap samen met het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis aan een programma om te zorgen dat kinderen geen honger meer hebben op school. Dit programma heet Schoolmaaltijden. Het doel is dat in 2023 zoveel mogelijk leerlingen met een volle buik in de klas zitten, zodat ze vol energie de lessen kunnen volgen. 
 
» Lees verder
 
 
 
31 mei – Wereld Niet Roken Dag! Doe je mee? 
Elk jaar sterven er wereldwijd veel mensen aan de gevolgen van roken, maar ook de meerokers zijn niet veilig. Daarom heeft de World Health Organization (WHO) de Wereld Niet Roken Dag in het leven geroepen. Op 31 mei geven we met zijn allen extra aandacht voor de gevaren van roken én moedigen we rokers aan om ten minste 1 dag te stoppen met roken. 
 
» Lees verder
 
 
 
Zomer van NIX

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel jongeren dé periode waarin zij lekker ontspannen, op pad gaan met vrienden, feest vieren, op vakantie gaan of een festival bezoeken. Een fijne tijd die echter ook risico’s met zich meebrengt. Zeker voor jongeren die voor het eerst uitgaan. Op feestjes of vakantie wordt soms (meer) gedronken en/of drugs gebruikt. Daarom zetten we deze zomer weer in op de Zomer van NIX. 
 
» Lees verder
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl

Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie

Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Claudia Ris (Communicatie)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
Jantje Kunze (Toezicht)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)

 

Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Naomi Albrecht (JOGG-Zaanstad)
Sarah Prins (Veilig Thuis)

 
E-mail opties