Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad januari 2023

GGD Zaanstreek-Waterland

Lees online.
Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
[date:nl|MMMM yyyy|now]
De beste wensen voor een fijne samenwerking
in 2023!

Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rond JOGG-Zaanstad. Heb je ideeën, vragen of wensen? Neem dan contact met ons op!   

 
Nieuwe collega
In 2023 ziet ons JOGG-team er anders uit. Kendra Wals en Annelijn de Ligt stoppen allebei in januari. Vanaf 1 februari is Naomi Albrecht ons nieuwe teamlid JOGG-Zaanstad. Zij gaat zich bezig houden met communicatie en wordt contactpersoon voor kinderopvang, onderwijs en netwerk Noord. Misschien ken je Naomi al. Als jongerenwerker zette ze zich vol passie in voor gezond en kansrijk opgroeien. Ze was mede organisator van het netwerkoverleg en het kinderkookcafé in Wormerveer. Elk jaar sloot ze aan bij de inspiratiebijeenkomst JOGG-Zaanstad. “Supertof dat ik die nu ga organiseren samen met Aileen, ik heb al zoveel ideeën!” 
 

Gratis moestuinzaadjes
Ook dit schooljaar kunnen leerkrachten weer gratis moestuinzaadjes aanvragen voor bij de Smaakmissie Moestuin. Want zelf ontdekken en beleven in een moestuin is effectief, leuk en leerzaam! Help je weer promoten? De zaden kun je vanaf maandag 16 januari aanvragen. Klik hier
Let op: veel VVE-locaties hebben moestuinbakken, maar mogen helaas geen zaden aanvragen. Per leerkracht (groep 1 t/m 4) mag je wel een pakketje aanvragen. Wat over is kun je dan delen met de VVE-locatie. Elke leerkracht moet wel een account hebben op het lesportaal Chef! Je krijgt dan ook meteen via e-mail informatie over de Smaakmissie Moestuin, dus superhandig.
 
Blenderbike te leen!
Organiseer je een buurtevenement of project en zoek je een gezonde eyecatcher? Leen dan gratis de Blenderbike van JOGG-Zaanstad! Deze hometrainer heeft voorop een blender die door beweging werkt. De voorbeeldrecepten met groente krijg je bij reservering, samen met de bruikleenovereenkomst.  

Reserveer de Blenderbike minimaal 3 weken van tevoren via een mailtje naar info@joggzaanstad.nl

 

ZaansFit in beweging
Goed nieuws! Ook in 2023 – startend vanaf februari – gaan de ZaansFit beweeggroepen door! De aanmeldroute hiervoor blijft via de website. Daar vind je het online aanmeldformulier, de lestijden en locaties. Als lestijden en locaties veranderen laten we dat de ouders en kinderen weten. Ouders mogen ook zelf aanmelden.

We gaan wel stoppen met de ZaansFit-cursus voor ouders en kinderen. Wij merken dat er meer behoefte is aan op maat workshops voor bestaande groepen, gericht op de signalen en wensen van ouders. Deze workshops kun je aanvragen door te mailen naar info@joggzaanstad.nl.

 

Training beweegcoaches
In 2022 is er een training beweegcoaches gestart voor pedagogisch medewerkers van verschillende kinderopvanglocaties. In 3 dagdelen leer je alles over het belang van bewegen bij het jonge kind. Zo leer je dat bewegen niet alleen belangrijk is voor de ontwikkeling, maar ook bijvoorbeeld voor de hersenen en de sociale omgang met andere kinderen. In 2023 is er een vervolg waarbij de ouders worden betrokken bij het bewegen. Er komt een beweegdobbelsteen die ouders samen met hun kind thuis kunnen gebruiken om de beweging op een speelse manier te stimuleren. 

Heb je belangstelling in de training beweegcoaches of de beweegdobbelsteen voor jou of je collega’s? Stuur een mail naar info@joggzaanstad.nl, dan houden we je op de hoogte.

 
Deense delegatie op bezoek in Zaanstad
Een Deense delegatie en VWS bezochten in december Zaanstad om meer te leren over onze lokale integrale JOGG-aanpak. Een eer, omdat Nederland juist vaak kijkt naar Scandinavië als voorloper in het veld van gezondheid. 
Onder begeleiding van Annelijn en Kendra ging de delegatie langs bij Next Level Chill Academy, GGD, buurthuis Kleurrijk, basisschool de Spiegel en ZaansFit. Iedereen was onder de indruk van de gedrevenheid en energie van de mensen en de manier van samenwerking. ”Oh geweldig, gaat dat zo makkelijk” klonk er als reactie op de whatsappgroepen die de professionals onderling hebben. Lees hier meer
 
Colofon:
JOGG-Zaanstad
p/a GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2, 1507 EC Zaandam
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T 06-10040755 (Aileen) of 06-58855764 (Annelijn)
E info@joggzaanstad.nl
W www.joggzaanstad.nl

Redactie:
Aileen Boersen (GGD Zaanstreek-Waterland)
Annelijn de Ligt (GGD Zaanstreek-Waterland)
Kendra Wals (Gemeente Zaanstad)
Simon den Heeten (Sportbedrijf Zaanstad)

  |  Afmelden