Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad juni 2023

GGD Zaanstreek-Waterland

Lees online.
Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
[date:nl|MMMM yyyy|now]
Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rond JOGG-Zaanstad. Heb je ideeën, vragen of wensen? Neem dan contact met ons op!   
 

Wij krijgen een nieuwe collega!
Graag wil ik me via deze weg voorstellen. Mijn naam is Elja en ik ben 32 jaar. Vanaf juni start ik als coördinator JOGG in Zaanstad. De afgelopen jaren werkte ik als groepsleerkracht binnen het basisonderwijs. Het zien groeien van de kinderen, op diverse vlakken, vind ik heel mooi. Al een tijd wilde ik meer doen met mijn interesses rondom gezonde voeding en beweging en toen kwam deze kans voorbij. Ik vind het heel leuk om deel te nemen aan het team van JOGG-Zaanstad en hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een gezonde toekomst voor de jeugd.
 
 
Aanpak Eetomgeving
De leefomgeving van de leerlingen van het Zuiderzee College en Blaise Pascal gezonder maken, dat is de inzet van Het Zuiderzee College, JOGG-Zaanstad, GGD Zaanstreek Waterland, Albert Heijn Koningin Julianaplein en Pact Zaandam Oost.
Lees verder
 

De week van de gezonde jeugd en buitenspeeldag
Van 12 tot en met 17 juni is het de week van de gezonde jeugd. De week waar in we extra aandacht besteden aan gezondheid van de jeugd. Gelukkig zijn er die week ook weer activiteiten te doen, onder andere door het jongerenwerk in Zaanstad. 
Lees verder
 
ZaansFit
Het schema van de beweeggroepen van Zaansfit is gewijzigd. Ook wordt de Girls Only groep vanaf nu begeleid door een girl. Dit is misschien reden voor meer meiden om aan te haken bij deze Girls Onlygroep!

De beweeggroepen richten zich op kinderen en jongeren met motorische uitdagingen of overgewicht. Het doel is hen te motiveren om wel te bewegen. Zij kunnen gratis sporten onder professionele begeleiding van Sportbedrijf Zaanstad. Tijdens de beweegroepen sporten zij met leeftijdsgenootjes die met dezelfde uitdagingen kampen. Alle groepen hebben nog plekjes vrij! Aanmelden kan via joggzaanstad@ggdzw.nl.

Nieuw rooster:

  • Maandag 16.00-17.00 uur Gymzaal Tjotterlaan, Zaandam 
  • Woensdag 15.30-16.30 uur Gymzaal Pionier Anemoonstraat, Wormerveer
  • Woensdag 16.30-17.30 uur Gymzaal Klipperstraat (Teens – Girls Only), Zaandam
  • Donderdag 15.15-17.15 uur Gymzaal Klipperstraat, Zaandam
 
Mooie berichten uit de wijken!
Met ondersteuning van JOGG hebben verschillende wijkteams zich ingezet voor het gezond en kansrijk opgroeien. De wijken in Zaanstad Zuid hebben ingezet op motorische ontwikkeling en professionalisering. Er zijn mooie toestellen neergezet om de kinderen lichamelijk uit te dagen.

Het opbouwwerk in Wormerveer startte een soepinloop. Gezinnen, kinderen en alleen alleenstaanden kunnen hier 2 maal per week een gezonde soepmaaltijd eten. Deze inloop wordt voortgezet met sponsoring uit de buurt en door vrijwilligers gedraaid. En zowel de jongerenwerkers in t Kalf, Zaanstad Zuid en in Wormerveer organiseerden kookactiviteiten. Hier konden jongeren samenkomen om gezond te koken en te eten.

 
Colofon:
JOGG-Zaanstad
p/a GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2, 1507 EC Zaandam
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T 06-10040755 (Aileen) of 06-51824366 (Naomi)
E info@joggzaanstad.nl
W www.joggzaanstad.nl

Redactie:
Aileen Boersen (GGD Zaanstreek-Waterland)
Naomi Albrecht (GGD Zaanstreek-Waterland)
Simon den Heeten (Sportbedrijf Zaanstad)

  |  Afmelden