Fris de lente in met ‘30dagengezonder’

Zaandam

11 februari 2020

Na het succes van vorig jaar, daagt GGD Zaanstreek-Waterland opnieuw iedereen uit om in maart mee te doen met de actie ‘30dagengezonder’. Doel van de actie is in 30 dagen gewoontegedrag te doorbreken en een gezondere gewoonte aan te leren. Wie zich aanmeldt krijgt tijdens de actie ondersteuning in de vorm van tips en adviezen.

‘30dagengezonder’ is een gezamenlijke actie van GGD Zaanstreek Waterland, GGD Gooi en Vechtstreek en GGD Hollands Noorden. Ook Groen Kapitaal van de Provincie Noord Holland ondersteunt de actie. Daarom dit keer ook aandacht voor de positieve effecten van natuur op de gezondheid. Vorig jaar deden bijna 3000 mensen mee, jong en oud.

Haalbare uitdaging

Iedereen weet zelf wat hij of zij kan doen of laten om zich gezonder te voelen. En dat gaat over meer dan ‘goed eten’ of vaker bewegen. Denk aan 30 dagen alcoholvrij, dagelijks tijd nemen voor ontspanning, maar ook een half uur extra wandelen, de ‘daily mile’ hardlopen, water drinken, buiten in de natuur zijn, minder sociale media of vaker complimenten geven. Belangrijk is dat dat de uitdaging haalbaar is en 30 dagen lang dagelijks uitvoerbaar is.

Mee doen?

Iedereen die woont of werkt in de regio Zaanstreek- Waterland kan zich tot 1 maart aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Deelnemers ontvangen de hele maand maart leuke informatie en inspirerende tips van onze coaches, van andere deelnemers en van het 30dagengezonder team. De eerste 250 deelnemers ontvangen bovendien een startpakket. Alle deelnemers die hun ervaringen delen maken kans op een prijs. Volg ook de actie op www.facebook.com/30dagengezonder. Deelname is gratis.

Zij doen mee!

Zorgorganisatie Het Mennistenerf te Zaandam doet mee. “Om goede zorg te blijven geven moeten we ook een beetje op onszelf letten. Om die reden motiveren we medewerkers en vrijwilligers om mee te doen met de Challenge!” aldus Marianne van Reeden, P&O adviseur.
Ook het naburige zorgcentrum Pennemes doet mee. “Bij ons doen veel mensen mee in groepen. Zo is er een groep die een maand lang niet de lift neemt. Een andere groep eet een maand geen vlees. Zelf heb ik me voorgenomen om elke week een paar keer de rust te nemen om op mijn harmonica te spelen” zegt medewerker Rutger de Graaf.

Wie daag jij uit?

Meedoen kan individueel of in een groep. Door samen een uitdaging aan te gaan, hou je elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elke dag een momentje voor een complimentje in te lassen. Een gezin spreekt af om de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld samen sporten. Of lezen na acht uur ’s avonds geen werkmail meer.
Doe mee en meld je gauw aan op www.30dagengezonder.nl!

Noot voor de redactie:
Voor vragen omtrent dit persbericht kunt u contact opnemen met Claudia Hofland, Administratief-secretarieel medewerkster, via 075 651 83 70 of cursus@ggdzw.nl.
GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2
1507 EC Zaandam

Klik hier voor het pdf-bestand van het persbericht ‘Fris de Lente in met ’30dagengezonder”.