Nieuws professionals

PrEP-hiv bij de GGD?

Vanaf 1 augustus start een landelijke PrEP-hiv regeling. GGD’en kunnen door deze regeling de hiv-preventiepil en PrEP-zorg leveren aan de groep van mannen die seks hebben met mannen met een verhoogd risico op hiv. GGD’en zijn er blij mee dat er nu een begin gemaakt kan worden met het voorkomen van nieuwe hiv-infecties via deze regeling.

Eikenprocessierups: vragen en antwoorden

In vrijwel heel Nederland ondervinden mensen overlast door brandharen van de eikenprocessierups. Op de nieuwe website www.processierups.nu geven experts op meer dan 100 veel gestelde vragen een antwoord.

Ketenaanpak rond mensen met verward gedrag

Gemeenten hebben een grotere verantwoordelijkheid gekregen voor de lokale zorgaanpak van personen met verward gedrag en waarbij de nadruk ligt op meer regie van burgers. Om gemeenten in Noord-Holland te helpen bij de ondersteuning en opvang van mensen met verward gedrag, werken de gemeenten, de GGD, justitie, politie en zorgorganisaties sinds juni 2017 aan een integrale netwerkaanpak.

Ketenpartners waarderen samenwerking met GGD met 7,4

In het najaar 2018 heeft de GGD een stakeholdersonderzoek uitgevoerd onder verschillende ketenpartners op het terrein van de Openbare Geestelijke Gezondheidszorg en Jeugd. Hiermee krijgt de GGD inzicht in hoe de ketenpartners de samenwerking met ons ervaren en welke rollen zij voor ons zien.

Loading