Om ontspannen uw zwangerschap te beleven en u goed voor te bereiden op de bevalling kunt u bij GGD Zaanstreek-Waterland een cursus of workshop (met en zonder partner) volgen.

Cursus

Bent u op zoek naar een manier om tijdens uw zwangerschap ontspannen te blijven en goed voorbereid te zijn op de bevalling? Dan is de cursus ‘Ontspannen zwanger en voorbereid bevallen’ van GGD Zaanstreek-Waterland zeker iets voor u. U kunt deze volgen in Zaandam, Wormerveer, Purmerend en Volendam.
De cursus is de meest veelzijdige en complete zwangerschapscursus die bestaat; het biedt de perfecte combinatie van ontspanning, training en coaching. Het is een praktische cursus. U leert oefeningen die u zelf tijdens de zwangerschap kunt doen. Verder gaat ‘Ontspannen zwanger en voorbereid bevallen’ uitgebreid in op ontspannen, bekkenbodemspieren, weeën, ademhaling tijdens de bevalling en ouderschap.

Workshop met en zonder partner

De workshop ‘voorbereid bevallen’ (zonder partner) kunt u op een zaterdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur volgen in Wormerveer.
De workshop de ‘bevalling en daarna’ (met partner) kunt u op een zaterdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur volgen in Wormerveer of Monnickendam.

Bent u 6 maanden of langer zwanger en op zoek naar praktische informatie en handige tips en tricks ter voorbereiding op de bevalling en het ouderschap? Tijdens deze workshop krijgt u onder andere informatie over de verschillende fasen van de bevalling en de rol van een partner hierbij. Na de workshop bent u goed voorbereid op deze bijzonder periode in uw leven.

Borstvoedingsinformatiebijeenkomst

Denkt u erover om borstvoeding te gaan geven aan uw kindje? Kom dan ter voorbereiding naar de informatiebijeenkomst over borstvoeding die het ZMC en de GGD samen organiseren. Uw partner kan u in de borstvoedingsperiode goed ondersteunen. Deze informatiebijeenkomst is daarom niet alleen voor u, maar ook voor uw partner.
Jullie krijgen dan informatie over:

  • Het belang van borstvoeding.
  • Het starten van borstvoeding.
  • Waar op letten bij het geven van borstvoeding.
  • Voorkomen van ongemakken.
  • Werken en borstvoeding geven

Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website van het Cursusbureau.