Persbericht ‘Bijna 24.000 kinderen en jongeren krijgen uitnodiging voor inenten bij GGD Zaanstreek-Waterland’

Zaandam, 18 maart 2019

Bijna 24.000 kinderen en jongeren krijgen uitnodiging voor inenten bij GGD Zaanstreek-Waterland

Bijna 24.000 uitnodigingen gaan er eind maart uit in de regio Zaanstreek-Waterland naar kinderen en jongeren die voor een vaccinatie BMR/DTP, HPV of Meningokokken ACWY in aanmerking komen. Op 16 april, 6, 13 en 22 mei vaccineert GGD Zaanstreek-Waterland hiervoor op verschillende locaties in deze regio.

De kinderen en jongeren uit Broek in Waterland, Edam, Katwoude, Marken, Middelie, Monnickendam, Oosthuizen, Purmer, Schardam, Uitdam, Volendam, Warder en Zuiderwoude kunnen als eersten op dinsdag 16 april hun inenting halen in Pop- en Cultuurhuis PX, W.J. Tuijnstraat 15 in Volendam.

Op maandag 6 mei zijn kinderen en jongeren uit Beets, Den Ilp, Hobrede Ilpendam, Kwadijk, Middenbeemster, Noordbeemster, Purmerend, Purmerland, Spijkerboor, Watergang, Westbeemster, Wijdewormer, Zuidoostbeemster aan de beurt om hun  vaccinatie te halen in Sporthal ‘De Vaart’, Koggenland 88 in Purmerend.

De kinderen en jongeren uit Assendelft, Jisp, Koog aan de Zaan, Krommenie, Markenbinnen, Oost Knollendam, West Knollendam, Westzaan, Wormer, Wormerveer, Zaandijk kunnen op maandag 16 mei hun prik halen in sporthal Wormer, Spatterstraat 21 in Wormer.

Woensdag 22 mei krijgen de kinderen en jongeren uit Landsmeer, Oostzaan en Zaandam hun inenting in Sporthal de Tref, Drielse Wetering 84 in Zaandam.

Ze kunnen hun vaccinatie ook op een ander tijdstip op die dag of op een van de andere drie locaties halen.

Welke vaccinaties
Volgens het landelijk geldend vaccinatieprogramma komt ieder kind in aanmerking voor vaccinaties. Deze vaccinaties houden de weerstand op peil die het kind bij vorige vaccinaties heeft opgedaan of voegen een nieuwe weerstand toe. In de regio Zaanstreek-Waterland verzorgd de GGD de inentingen.

Kinderen geboren in 2010 krijgen een uitnodiging voor een DTP en BMR vaccinatie. Meisjes geboren in 2006 jaar krijgen een uitnodiging voor een HPV vaccinatie. Jongeren geboren tussen 1 januari 2001 en 1 mei 2004 of geboren in 2005, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie Meningokokken ACWY.

——————————————–EINDE PERSBERICHT—————————————————–
Noot voor de redactie:
Voor vragen kunt u terecht bij Astrid Glebbeek, Jeugdarts, tel. 0622994986, e-mail
aglebbeek@ggdzw.nl
GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2
1507 EC Zaandam
www.ggdzw.nl
info@ggdzw.nl

Klik hier voor het PDF-bestand van het persbericht: Bijna 24.000 kinderen en jongeren krijgen uitnodiging voor inenten bij GGD Zaanstreek-Waterland (pdf 138kb)