Persbericht ‘GGD Zaanstreek-Waterland zoekt ruim 2.500 jongvolwassenen voor invullen online vragenlijst!’

Klik hier voor het pdf-bestand van het persbericht ‘GGD Zaanstreek-Waterland zoekt ruim 2.500 jongvolwassenen voor invullen online vragenlijst!'(pdf 282kb).

Onderzoek naar gezondheid, welzijn en leefstijl van 16- tot en met 25-jarigen uit de regio Zaanstreek-Waterland.

Vanaf 11 mei voert GGD Zaanstreek-Waterland een grootschalig online onderzoek uit naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar in Zaanstreek-Waterland. Tot eind juli kunnen zij de online vragenlijst invullen via www.JVmonitor.nl. Iedereen die de vragenlijst invult, maakt kans op een Bol.com bon of een bluetooth speaker. De resultaten van de monitor staan eind september op www.ggdzw.nl.

Waarom een Jongvolwassenenmonitor?

In de leeftijdsfase van puber naar volwassene maken jongeren in korte tijd veel veranderingen mee. Ze zoeken een plek in de samenleving en wat wel en niet bij hen past. Er komen veel nieuwe zaken op hun pad, zoals geld, opleiding en werk. Maar ook seksualiteit, relaties, wonen en de gevolgen van de coronacrisis. Om zoveel mogelijk van de jongeren in de noordelijke regio’s te bereiken, werkt de GGD samen met GGD Hollands Noorden, GGD Amsterdam en GGD Flevoland. De Jongvolwassenmonitor geeft inzicht in wat er speelt onder jongeren. Gemeenten en de GGD gebruiken de resultaten om beleid en activiteiten vorm te geven.

Meedoen aan het onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een korte online vragenlijst over onder andere gezondheid, welzijn, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, bewegen, eenzaamheid en financiën. En daarnaast over de gevolgen van corona op het welbevinden. De vragen gaan specifiek in op de situatie van 16- tot en met 25-jarigen. Invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten en gebeurt anoniem. We benaderen de jongvolwassenen actief om de vragenlijst in te vullen via school/opleiding, sociale media, flyers, posters en leeftijdsgenoten. Deelnemers maken kans op een bol.com bon van €10 (winkans 1 op 10) of één van de twee Ultimate Ears MEGABOOM 3 speakers van €159,-.

Resultaten

De resultaten van de Jongvolwassenenmonitor verschijnen eind september 2021.

Noot voor de redactie:

Dit bericht graag plaatsen op 11 mei a.s. Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Monique van Egmond, data-analist/onderzoeker, via telefoonnummer 06 3512 1998 of e-mail: onderzoek@ggdzw.nl.