Persbericht ‘Volleybalvereniging Zaanstad heeft gezondere sportkantine’

Zaandam, 20 december 2018

Volleybalvereniging Zaanstad heeft gezondere sportkantine

Op zaterdag 22 december reikt oud-volleybalinternational Debby Stam namens Team:Fit de bronzen sportkantine schaal uit aan voorzitter Bert Sombroek van VV Zaanstad. Met het gezondere aanbod in haar kantine laat VV Zaanstad zien te staan voor een gezond sportklimaat.

Bij een recent bezoek van Debby namens Team:Fit aan VV Zaanstad waren er veel positieve reacties: “gezond eten is belangrijk en past bij sportieve prestaties”. Het gezondere aanbod in de sportkantine bij VV Zaanstad is stapsgewijs de laatste twee jaar steeds meer ontstaan. Zaanstad kreeg een nieuwe kantine in De Koog en dat was tevens een moment van een nieuwe start. Er bleek al gauw een behoefte voor meer variatie in het aanbod rond etenstijd op speeldagen. Dus niet alleen de traditionele frituursnacks, zoals patat en kroket. Maar ook een gezonde pasta salade en een daghap, zoals een wrap of nasi. Dat was zo’n succes dat het aanbod al snel uitbreidde naar bijvoorbeeld broodjes Gezond gedurende de dag.

In het seizoen 2017-2018 kreeg de kantine gratis hulp van Team:Fit, een onderdeel van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Deze organisatie helpt sportkantines om gezondere keuzes aan te bieden. Er kwam een bewustwordingsproces op gang, waardoor de kantinemedewerkers met meer aandacht keken naar de keuze van de ingrediënten, de wijze van uitstallen en het aanbieden van water.

De bronzen schaal is een bekroning en ‘de gezondere sportkantine’ is nu ook opgenomen in het nieuwe beleidsplan van VV Zaanstad. Ook aan de slag met uw sportkantine? Kijk op www.teamfit.nl of neem contact op met verenigingsondersteuner van Sportbedrijf Zaanstad.

Noot voor de redactie:
Wat: uitreiken van bronzen schaal voor de gezonde sportkantine van VV Zaanstad
Waar: Topsportcentrum De Koog
Wanneer: zaterdag 22 december om 18.00 uur
Meer info: voor persvragen kunt u contact opnemen met Eric Visch communicatie@vvzaanstad.nl /
06-25301973
Foto opvragen kan bij Eric Visch

Klik hier voor het PDF-bestand van het persbericht: Volleybalvereniging Zaanstad heeft gezondere sportkantine (pdf 224kb)