Persbericht ‘IkPas 2019’

IkPas: Hoe gewoon is alcohol voor u?
Onbedoeld drinken mensen vaak meer dan ze denken. Daarom start op 1 januari de landelijke actie ‘IkPas’. Deelnemers dagen zichzelf uit om hun alcoholgebruik één maand op pauze te zetten. Samen met Brijder ondersteunt de GGD de actie in de regio Zaanstreek-Waterland. Het doorbreken van een gewoonte kan mensen helpen om hun drinkpatroon te veranderen.

Breken met een gewoonte
Meer dan 80% van de Nederlanders drinkt alcohol. Veel mensen drinken alcohol op de meeste dagen in de week. En bij steeds meer gelegenheden lijkt het gewoon om alcohol te drinken: vóór of tijdens het eten, vóór het slapen gaan, na afloop van congressen, bij de vrijdagmiddagborrel of voor de buis tijdens voetbal. Het is een gewoonte geworden en niet een echte keuze. IkPas daagt mensen uit om een maand lang met die gewoonte te breken. De campagne helpt mensen bewust te worden van hun eigen gewoonten, na te denken over die keuzes en weer onafhankelijk te worden van bijvoorbeeld groepsdruk.

Fitter
Na deelname aan IkPas benoemden eerdere deelnemers positieve lichamelijke veranderingen als gevolg van een maand lang geen alcohol drinken: ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid. Bent u benieuwd wat zo’n alcoholvrije periode met u doet? Meld u dan nu aan op www.ikpas.nl.

Klik hier voor het PDF-bestand van het persbericht ‘IkPas 2019’