Gisteravond heeft demissionair minister de Jonge bekendgemaakt dat de periode tussen de 2e prik of coronabesmetting en de boosterprik is verkort van 6 naar 3 maanden. 60 plussers kunnen vanaf vandaag een afspraak maken voor de boosterprik. Daarom willen we het volgende onder de aandacht brengen:

  • Vanaf vandaag maakt de GGD geen afspraken meer voor een partnerprik.
  • Bellen is helaas vanwege de drukte haast niet mogelijk. De afspraken worden landelijk gemaakt, daarom heeft het geen zin om GGD Zaanstreek-Waterland te bellen.
  • We krijgen berichten dat mensen ver weg een afspraak krijgen via coronavaccinatie-afspraak.nl. Hoe komt dat?

Voor iedereen die een afspraak probeert te maken houdt het systeem 3 locaties bezet zolang er geen afspraak wordt vastgelegd. Dat geldt dus voor iedereen die op dat moment inlogt voor een afspraak en dat zijn op dit moment héél véél mensen. Daarom kan het zijn dat u een locatie krijgt aangeboden die ver weg is. Dat geldt ook voor mensen uit andere regio’s, die daardoor wellicht bij ons een afspraak maken.
Ons advies als u locaties ver weg krijgt aangeboden, is om naar de vorige pagina te gaan, uw browser te verversen of uit te loggen en het later nog eens te proberen.
Heeft u vragen over de boosterprik? Kijk dan op Boostervaccinatie | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl