De CoronaCheck-app kan drie soorten bewijzen aanmaken.

  • Vaccinatiebewijs
  • Testbewijs (al in gebruik)
  • Herstelbewijs (vanaf 1 juli)

Op basis van een volledige vaccinatie of een negatieve testuitslag maakt de CoronaCheck-app een QR-code aan. Hiermee kunt u toegang krijgen tot evenementen en andere plekken waar coronatoegangsbewijzen worden gevraagd. Vanaf 1 juli kunt u het vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app gebruiken als Digitaal Corona Certificaat om mee te reizen binnen de EU.

De app is te downloaden in de appstore. Hier leest u ook hoe de app precies werkt.

Heeft u de app al eerder gedownload? Zorg er dan voor dat u een update draait, om het vaccinatiebewijs aan te kunnen maken.

Niet allemaal tegelijk

We kunnen ons voorstellen dat iedereen zo snel mogelijk de app wilt downloaden en gebruiken. Lukt het niet direct, probeer het dan de komende dagen nog eens. Vanaf 25 juni kunt u terecht bij de helpdesk. Telefoonnummer: 0800-1421 (gratis). Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
Of mail naar: helpdesk@coronacheck.nl

Gegevens

De CoronaCheck-app maakt gebruik van de gegevens van RIVM, de GGD en de ziekenhuizen. U kunt via mijnrivm.nl en coronatest.nl zelf checken of uw gegevens er goed in staan. Er wordt nog hard gewerkt aan de koppeling van gegevens van vaccinaties bij de huisartsen, zodat dit per 1 juli werkt.

Geen mobiele telefoon?

Heeft u geen mobiele telefoon, of is het niet mogelijk om de app op uw telefoon te downloaden? Dan is het mogelijk om uw gegevens over vaccinaties en testen te printen. Meer informatie vindt u op coronacheck.nl.

Op de website coronacheck.nl vindt u veelgestelde vragen over de Corona Check App.