Update 24 maart
Voor een herhaalprik na een Janssen prik en booster kunt u zonder afspraak terecht.

Mensen die gevaccineerd zijn met het Janssen-vaccin en tenminste drie maanden geleden een booster hebben ontvangen, kunnen vanaf 16 maart een afspraak maken voor een herhaalprik tegen corona.

Nederlanders die het Janssen-vaccin en een booster hebben gekregen, hebben in sommige landen problemen met inreizen. Sommige landen, zoals Duitsland, erkennen één Janssen-vaccinatie namelijk niet als volledige vaccinatie. Dit is op te lossen door een herhaalprik met een mRNA-vaccin te nemen.

Op vrijwillige basis
Volgens de Gezondheidsraad is een herhaalprik na een booster voor de meeste mensen niet nodig. Maar er is ook geen bezwaar tegen. Daarom heeft het kabinet besloten dat mensen die gevaccineerd zijn met Janssen en een booster hebben gehad, alsnog een herhaalprik kunnen krijgen, als zij dat zelf willen.

Afspraak maken
Wilt u een herhaalprik na een Janssen vaccin en uw booster? U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Het telefoonnummer 0800-1295 is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.