Op vakantie en corona

Vakantie is dit jaar door het coronavirus minder onbezorgd dan anders. Vermijd drukte, ook tijdens de vakantieperiode. Houd u waar ook ter wereld altijd aan de basisregels (Houd afstand, vermijd drukte, was vaak uw handen. Klachten? blijf thuis en laat u testen).  Als de lokale regels strenger zijn, dan gelden deze. Lees verder:

In het buitenland

Wilt u op vakantie naar het buitenland?  Controleer altijd eerst het reisadvies voor dat land op Nederlandwereldwijd.nl.
Bent u in het buitenland en krijgt u klachten die passen bij het coronavirus? Neem contact op met de lokale gezondheidsdienst en laat u testen. Wacht met de terugreis naar Nederland tot uw klachten over zijn.  Lees verder: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/testen-in-het-buitenland.

Terug uit het buitenland

Bent u in een land dat tijdens uw verblijf verandert van code Geel (veilig) naar code Oranje (risicovol)? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk naar Nederland terug te keren. Thuis dient u 14 dagen in quarantaine te gaan. Lees verder:  https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland