SENSE/SOA

Bij GGD Zaanstreek-Waterland hebben we polispreekuren SENSE/SOA. Je kunt er - als je wilt anoniem - terecht met vragen over soa (seksueel overdraagbare aandoeningen), hiv, vaccinatie tegen hepatitis B, ongewenste zwangerschap, anticonceptie en seksualiteit. Kortom je kunt hier terecht met alle vragen over seksuele gezondheid!

SENSE kan je helpen door middel van gesprekken, eventueel lichamelijk en aanvullend onderzoek, behandeladviezen en recepten. Net wat in jouw situatie nodig is. SENSE is met name bedoeld voor die situaties waarin contact met de huisarts niet mogelijk of niet gewenst is. Bij SENSE kun je een afspraak maken. De huisarts wordt niet geïnformeerd als jij dat niet wilt.

Voor hulpverlening bij ongeplande zwangerschap en bepaalde vormen van anticonceptie (o.a. implanon en spiraal) werken we samen met andere zorgverleners.

Wat zijn seksueel overdraagbare aandoeningen (soa)?
In Nederland komen de volgende soa het meest voor:

Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) zijn besmettelijk en kunnen ernstige gevolgen hebben als ze niet op tijd worden behandeld. Gelukkig zijn de meeste gemakkelijk te genezen.

MtM_algemeen_468X60_1