Extra zorg voor mijn kind

""

Met de meeste kinderen gaat het gelukkig goed. Voor advies, ondersteuning, een cursus en informatie over gezondheid, opvoeden en opgroeien kun je altijd terecht bij een van de Centra Jong en Centra voor Jeugd en Gezin. Maar soms is er wat extra ondersteuning nodig tijdens het opgroeien of opvoeden. We bieden hiervoor een aantal mogelijkheden.

Jouw GGD

Speciaal voor jongeren. Op deze site vind je antwoord op vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je thuis liever niet over praat. Je kunt ook chatten met een van onze medewerkers.

GroeiGids-app

Deze app biedt jou als (aanstaande) ouder betrouwbare voorlichting en inzicht in de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van je kind.

MijnKinddossier

In ons digitaal ouderportaal vind je informatie over de ontwikkeling van je kind, groeicurves en afspraken met de Jeugdgezondheid.

Hulp van het Jeugdteam

Heeft je kind een gedragsprobleem, een emotioneel probleem of een verstandelijke beperking? Of wellicht spelen er meerdere problemen tegelijk? Onze deskundigen van de Jeugdteams komen daarom uit verschillende organisaties en met verschillende achtergronden. Denk aan pedagogen, psychologen en jeugdpreventiemedewerkers. Ook kunnen zij weer andere partners betrekken om zo de beste ondersteuning te bieden, passend bij de vraag.

Heb jij of heeft jouw kind behoefte aan extra ondersteuning? Informeer dan bij het Centrum Jong of Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt bij welk Jeugdteam je terecht kunt.

Straathoekwerk: jongerenhulp in Zaanstad

Straathoekwerk is er voor jongeren tot 27 jaar, die in Zaanstad wonen. Jongeren, die al problemen hebben, kunnen met behulp van individuele trajectbegeleiding, hulp en ondersteuning krijgen om hun zaken aan te pakken. Zo zetten ze hun leven weer op de rails. Daarnaast werken er wijkwerkers van Straathoekwerk in Zaanstad. Je kunt ze in de wijk tegenkomen en aanspreken.

Jeugd Preventie Programma Zaanstad

Denk je dat jouw zoon of dochter wel wat extra ondersteuning kan gebruiken? Bijvoorbeeld omdat het niet goed gaat op school, er problemen thuis zijn, je het idee hebt dat hij/zij met de verkeerde mensen omgaat, onhandige keuzes maakt of zich niet gelukkig voelt? Dan is een kortdurend begeleidingstraject bij het Jeugd Preventie Programma (JPP) misschien iets voor hem of haar.

Het JPP biedt kortdurende trajecten aan jongeren van 10 tot 23 jaar oud die op het gebied van school, werk, vrije tijd, gezin, vrienden, gezondheid, huisvesting en/of financiën wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

VTO-vroeghulp, voor kwetsbare kinderen van 0 tot 7 jaar

Soms ontwikkelt of gedraagt een kind zich anders dan verwacht. Vooral op jonge leeftijd is het niet altijd duidelijk wat er precies aan de hand is. Dit kan vragen oproepen. Praat er eens over met de medewerkers van de Jeugdgezondheid, de huisarts of met de medewerkers van de kinderopvang. Als uw zorgen blijven bestaan kunt u terecht bij VTO-Vroeghulp Zaanstreek/Waterland.