Extra zorg voor mijn kind

""

Met de meeste kinderen gaat het gelukkig goed. Voor advies, ondersteuning, een cursus en informatie over gezondheid, opvoeden en opgroeien kun je altijd terecht bij een van de Centra Jong en Centra voor Jeugd en Gezin. Maar soms is er wat extra ondersteuning nodig tijdens het opgroeien of opvoeden. We bieden hiervoor een aantal mogelijkheden.

Jouw GGD

Speciaal voor jongeren. Op deze site vind je antwoord op vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je thuis liever niet over praat. Je kunt ook chatten met een van onze medewerkers.

GroeiGids-app

Deze app biedt jou als (aanstaande) ouder betrouwbare voorlichting en inzicht in de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van je kind.

MijnKinddossier

In ons digitaal ouderportaal vind je informatie over de ontwikkeling van je kind, groeicurves en afspraken met de Jeugdgezondheidszorg.

Hulp van het Jeugdteam

Heeft je kind een gedragsprobleem, een emotioneel probleem of een verstandelijke beperking? Of wellicht spelen er meerdere problemen tegelijk? Onze deskundigen van de Jeugdteams komen daarom uit verschillende organisaties en met verschillende achtergronden. Denk aan pedagogen, psychologen en jeugdpreventiemedewerkers. Ook kunnen zij weer andere partners betrekken om zo de beste ondersteuning te bieden, passend bij de vraag.

Heb jij of heeft jouw kind behoefte aan extra ondersteuning? Informeer dan bij het Centrum Jong of Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt bij welk Jeugdteam je terecht kunt.

VTO-vroeghulp, voor kwetsbare kinderen van 0 tot 7 jaar

Soms ontwikkelt of gedraagt een kind zich anders dan verwacht. Vooral op jonge leeftijd is het niet altijd duidelijk wat er precies aan de hand is. Dit kan vragen oproepen. Praat er eens over met de medewerkers van de Jeugdgezondheid, de huisarts of met de medewerkers van de kinderopvang. Als uw zorgen blijven bestaan kunt u terecht bij VTO-Vroeghulp Zaanstreek/Waterland.