Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022

De coronapandemie heeft impact gehad op iedereen. Met name voor jongvolwassenen heeft deze periode fysieke en mentale gevolgen. De GGD brengt daarom de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongvolwassenen in kaart. Dit doen zij door middel van een landelijk online vragenlijstonderzoek : de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022. Jongeren tussen de 16 en 25 jaar kunnen vanaf 21 april tot en met 8 juli 2022 meedoen op www.pandemening.nl.
De resultaten gebruiken het Rijk en de gemeenten om gezondheidsbeleid voor deze leeftijdsgroep te ontwikkelen.
Kijk hieronder voor meer informatie over het onderzoek.

Informatie over het onderzoek

Vanaf 21 april tot en met midden juli 2022 voert GGD Zaanstreek-Waterland de corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 uit. Dit is een grootschalig landelijk onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar. Dit onderzoek voert de GGD uit in opdracht van GGD GHOR. In een korte online vragenlijst geven jongvolwassenen antwoorden op vragen over gezondheid, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, eenzaamheid en financiën, maar ook de invloed van de coronacrisis op hun welzijn.

Meedoen

Alle 16- tot en met 25-jarigen in Zaanstreek-Waterland kunnen meedoen aan de corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen. Dat gebeurt anoniem. De GGD benadert jongeren actief om deel te nemen, bijvoorbeeld via school/ opleiding, sociale media, flyers en posters. Meedoen kan via: www.pandemening.nl. Invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Deelnemers maken kans 3 keer een luxe hotelovernachting met bubbelbad, 20 keer een iPad en 200 keer een Coolblue bon ter waarde van 50 euro.

Gebruik van de resultaten

De resultaten van de corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen zijn belangrijk voor gemeenten, de GGD en andere organisaties gericht op de gezondheid en welzijn van jongeren. Zij gebruiken deze informatie om beleidsbeslissingen te nemen over bijvoorbeeld mentale gezondheid, seksueel gedrag, genotmiddelengebruik en schulden.

In samenwerking met alle 25 GGD’en willen wij zoveel mogelijk jongeren die in deze regio’s wonen, betrekken. Dat zoveel mogelijk jongeren meedoen, is belangrijk om onze resultaten te kunnen vergelijken met de resultaten van andere deelnemende GGD’en. Wij verwachten begin 2023 de uitkomsten van de Gezondheidsmonitor te publiceren op gezondheidincijfers.ggdzw.nl.

Meer informatie

Voor vragen en overige informatie kun je de veelgestelde vragen lezen of contact opnemen met:

I&O Research via:
Whatsapp: 06 8682 6208
E-mail: helpdesk@ioresearch.nl
Telefoon: 0800 0191 (maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur).
Van I&O Research ontvang je de contactgegevens van de onderzoeker van jouw GGD, die je meer kan vertellen over het onderzoek.

Voorwaarden prijzenactie corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen