Gezonde leefstijl

""

Een gezond leven voor iedereen. Dat vindt GGD Zaanstreek-Waterland belangrijk. U kunt zelf veel doen om gezond te blijven. Bijvoorbeeld door gezond te eten, regelmatig te bewegen, te matigen met alcohol en niet te roken. Kortom: een gezonde leefstijl. Om u hiermee op weg te helpen, geven we u graag betrouwbare informatie en tips.

Wat moet ik weten over alcohol en drugs?

Wat doet alcohol met het lichaam? Wat zijn drugs? Hoe kunt u minderen? Deze en nog veel meer vragen beantwoorden we graag voor u.

Hoe zorg ik voor een gezond gewicht?

Een gezond gewicht is belangrijk voor een gezond leven. Meer bewegen en gezonde voeding helpen overgewicht te voorkomen.

Wat kan ik doen als ik wil stoppen met roken?

Stoppen met roken heeft veel voordelen. Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, longkanker en chronische ziekten aan de luchtwegen. Wij bieden u graag hulp en ondersteuning. 

30dagengezonder

In 30 dagen een nieuwe ‘gezonde’ gewoonte creëren? Of een ‘ongezonde’ doorbreken? Dat kan! Elk jaar in maart is er namelijk 30dagengezonder. U bedenkt dan voor uzelf of samen met anderen een gezonde uitdaging die bij u past. Dat is leuk én het werkt.

Denk mee met de GGD

Laat uw stem horen over gezondheid, leefstijl, zorg en veiligheid.