Progamma ‘Nu Niet Zwanger’

 

 

 

We willen dat een zwangerschap voor iedereen een bewuste keuze is. Het is niet iets dat je overkomt en waar je maar mee om moet zien te gaan. Vooral niet als je toch al in kwetsbare omstandigheden leeft. Het programma ‘Nu Niet Zwanger’ (NNZ) biedt hulpverleners concrete handvatten om cliënten (vrouw én man) in een open en eerlijk gesprek te laten nadenken over hun kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Op deze wijze kunnen cliënten de regie nemen en bewuste, geïnformeerde keuzes maken.

Nu Niet Zwanger (NNZ) ondersteunt mannen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd die een combinatie van ingewikkelde problematiek kennen. En vaak al in beeld zijn van één of meer hulpverleners. Het doel van het programma is dat deze mensen een bewuste keuze maken over het moment van hun kinderwens. En niet onbedoeld zwanger raken. Kern van de aanpak is het bieden van actieve begeleiding, beginnend bij een eerlijk gesprek over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie.

Hoe werkt nu niet zwanger

Proactief en persoonlijk contact, dat is nodig om kinderwens, seksualiteit en anticonceptie bespreekbaar te maken. Het is belangrijk dat de cliënt vrijwillig en gemotiveerd tot een keuze komt. Financiële en praktische ondersteuning kan daarbij helpen.

Medewerkers van het team Nu Niet Zwanger ondersteunen professionals bij het aangaan van het gesprek. Organisaties die met Nu Niet Zwanger aan de slag willen, krijgen training en ondersteuning aangeboden. Het doel is dat professionals zelf in gesprek gaan met hun (kwetsbare) cliënten over hun kinderwens.

Meer weten? Zie ook www.nunietzwanger.nl.

Nu Niet Zwanger in Zaanstreek-Waterland

Wilt u meer weten over het programma Nu Niet Zwanger of bespreekt u graag de mogelijkheden voor uw gemeente of organisatie in Zaanstreek-Waterland? Neem dan contact op met  Anja Boer; inhoudelijk coördinator Nu Niet Zwanger, nnz@ggdzw.nl of 06 – 53 97 65 12.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het programma op de website van NNZ en in deze infosheet. Of bekijk het NNZ-inspiratiefilmpje of animatiefilmpje om een beeld te krijgen van het programma, de werkwijze en haar toegevoegde waarde.

Nieuwsbrieven

Bekijk hier de nieuwsbrieven van Nu Niet Zwanger. Met deze nieuwsbrief informeren we u regelmatig over de ontwikkelingen over het programma Nu Niet Zwanger (NNZ); in de regio en landelijk.