Progamma ‘Nu Niet Zwanger’

 

 

 

Nu Niet Zwanger (NNZ) ondersteunt mannen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd die een combinatie van ingewikkelde problematiek kennen. En vaak al in beeld zijn van één of meer hulpverleners. Het doel van het programma is dat deze mensen een bewuste keuze maken over het moment van hun kinderwens. En niet onbedoeld zwanger raken. Kern van de aanpak is het bieden van actieve begeleiding, beginnend bij een eerlijk gesprek over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. NNZ is het eerste programma in Nederland dat deze doelgroep:

  1. outreachend ondersteunt bij het maken van een bewuste keuze over het moment van hun kinderwens;
  2. en hen bij de wens tot uitstel van de kinderwens desgewenst actief begeleidt bij het maken van hun keuze voor geschikte anticonceptie.

Regioteam Zaanstad

Anja Boer; inhoudelijk coördinator Nu Niet Zwanger, nnz@ggdzw.nl of 0900 – 252 54 54.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het programma op de website van NNZ en in deze infosheet. Of bekijk het NNZ-inspiratiefilmpje om een beeld te krijgen van het programma, de werkwijze en haar toegevoegde waarde.

Nieuwsbrieven

Bekijk hier de nieuwsbrieven van Nu Niet Zwanger. Met deze nieuwsbrief informeren we u regelmatig over de ontwikkelingen over het programma Nu Niet Zwanger (NNZ); in de regio en landelijk.